#

WAVERGY surfersko-gibalna delavnica podprta s celovito rastlinsko prehrano


 

DATUM: 25. 1. – 1. 2. 2020 (sobota – sobota)

LOKACIJA: Fuerteventura (Kanarski otoki)

ROK PRIJAV: 15. 1. 2020

ŠTEVILO MEST: 8 (minimalno št. udeležencev: 5)

 

Zasnovali smo delavnico, kjer bomo skozi energijo oceana in našo povezanostjo z naravo lahko preizkusili, obnovili, nadaljevali ali še okrepili aktiven in zdrav način življenja, se spoznali v drugačnih okoljih in oblikah gibanja ter stkali nova (s)poznanstva. Wavergy popotovanje je namenjeno vsem, ne glede na predhodne surferske izkušnje in način prehranjevanja.

 

Photo4785

PAKET VKLJUČUJE:

 • 7 x nočitev v surf hiši

 • 7 x hrana 

 • 5 x šola deskanja na valovih

 • 5 x gibalna seansa

 • 2 x foto in video analiza deskanja na valovih

 • 2 x predavanje

 • darilo

 • 2 x foto in video analiza deskanja na valovih

 • 2 x predavanje

 • darilo

PODROBNO (ali ‘pogosta vprašanja’):

 • Nastanitev: glede na število udeležencev bo urejena namestitev v surf hiši, ki bo nudila udobno bivanje, pripravo hrane, izvedbo aktivnosti in sprostitev.

 • Učenje deskanja na valovih bo razdeljeno na 5 srečanj v in ob oceanu. Z urnikom se bomo prilagajali vremenskim pogojem in našli najboljšo lokacijo ter termin za vsak dan posebej. Da boste izvedeli in se naučili čim več, bo 2x izvedena tudi videoanaliza vašega deskanja ter ogled ‘akcijskih’ fotografij, ki jih boste tudi dobili.

          Udeležencem bodo zagotovljeni prevoz do surf lokacije in vsa oprema: deska, neopren in čevlji (na voljo je širok izbor opreme, vsakemu bomo poiskali najustreznejšo). 

          *V tednu bivanja v surf hiši bo en dan prost, namenjen počitku, raziskovanju otoka, drugim aktivnostim. Dan bo izbran glede na pogoje v oceanu.

 • Gibalne urice: vadba jogijskih asan, pilates, mobilizacija, raztezanje, vaje za sproščanje telesa in uma, po želji tek/hoja na vulkan. Vzeli si bomo čas tudi za meditacijo. Urnik bo prilagojen šoli deskanja.

 • Hrana na delavnici bo rastlinskega izvora, da ustvarimo pogoje za lahkotnost, bistrost in pozornost, hitro regeneracijo in kvaliteten spanec. Da širimo sočutje in ljubezen. Da smo sprememba. Pripravljena bosta dva glavna obroka dnevno ter malica/smoothie. Zopet tako, da hrana čim bolj podpre spoznavanje oceana. Ves čas bodo na voljo voda, čaj, sadje in oreščki. Podelili in izmenjali si bomo informacije in izkušnje o pripravi polnovrednih in zdravih obrokov.

           *Prvi dan začnemo s skupno večerjo in zadnji dan zaključimo z zajtrkom. Na prost dan si obroke priskrbite/uredite sami.

 • Da prakso podpremo še s teorijo, bosta izvedeni 2 predavanji iz izbranih področij:

           - Zakonitosti deskanja na valovih (uvod v šolo deskanja)

           - Prehrana za vsestransko vitalnost (znanstvene razlage, biokemijski in    biopsihološki vidik, praktični nasveti, prehranjevanje na potovanjih)

           - Čuječnost skozi učenja oceana (kaj vse lahko izvemo in izzovemo prek deskanja na valovih)

 

TIPIČEN WAVERGY DAN:

Primer 1:

7-8: jutranja meditacija in dihalne vaje

8-9: zajtrk

10-14: šola deskanja na valovih

14-15: kosilo

15-17: počitek, prosti čas

17-18: joga

18-19: smoothie bowl, prigrizek

19-21: predavanje

 

Primer 2:

6-7: bujenje ob sončnem vzhodu + malica

7-11: šola deskanja na valovih

11-12: smoothie, prigrizek

13-14: umirjanje, konsolidacija doživetega

14-15: kosilo

16-18: počitek, prosti čas

18-19: raztezanje, sproščanje

19-21: video/foto analiza ob čaju in sladic

 

Zgornji primeri so okvirni urniki, ki se lahko spreminjajo. 

Program delavnice bo osredotočen na učenje in napredek v deskanju na valovih, prilagojen utripu oceana in podprt z gibalnimi delavnicami ter okrepljen z zdravo prehrano. Ideja je ponuditi aktivno, osvežujoče, zabavno druženje na valovih in ob njih, podeliti znanje in izkušnje ter z osebnim pristopom obogatiti surf izlet posameznikov, ki so pripravljeni širiti obzorja in si upajo odpreti vrata svojega potenciala. 

*Ob zaključku delavnice (sobota/nedelja) bo za tiste, ki še ostanete kak dan dlje, mogoča udeležba na ‘Detox popoldnevu’ (prostovoljni prispevki), kjer se bomo razvajali s smoothiji in regenerativno jogo ter še čim.

                         ~ Aloha ~

 Photo4766CENA DELAVNICE: 700 eur

Cena je postavljena tako, da pokrije stroške surf šole, nastanitve in hrane.

*Cena ne vključuje letalske karte in prevoza do letališča, hrane za dan, ko ni delavnice, morebitnega najema vozila ipd.

Okvirne cene letalskih kart za datume delavnice: Milano-Fuerteventura, povratna karta z Ryanair ~80eur, druge destinacije malo dražje (npr. iz Munchna ali Benetk). Možnost je organizirati skupni prevoz na letališče in do surf hiše ter tudi najeti skupno vozilo na otoku.

 

Še beseda o ekipi, ki organizira delavnico:

No photo description available.

 

 

Jernej Rakušček je univerzitetni diplomirani profesor športne vzgoje, kondicijski trener, ljubitelj narave in gibanja, pisatelj, glasbenik. Kot svetovni popotnik je delil surferski line-up že marsikje in z marsikom, predvsem pa se dobro spoznal z modrostmi oceana in povezal z vodno dinamiko. Kot surf učitelj je Jernej edinstven in skrben, s prefinjenim občutkom za posameznika in jasnim razumevanjem moči narave in trenutka.


 

 

Tinkara Peternelj je doktorica biokemije in predavateljica biopsihologije, inštruktorica pilatesa in učiteljica joge. Je navdušena obiskovalka gora in deskarka na valovih in snegu. Pripravljala vam bo zdrave obroke, nudila gibalno podporo deskanju in podelila znanstvena dognanja in principe delovanja zdravih celic.


 

 

Tina Zdjelar je univerzitetna diplomirana komunikologinja, inštruktorica body tehnike, že od ranih nog pa se najbolje počuti v naravi in vedno najde čas za gibanje na svežem zraku. Rada potuje in iz oddaljenih kotičkov sveta prinese marsikatero idejo za smooth recepture. Pri tem črpa iz lastnih izkušenj in navdušenja nad raznovrstnim sadjem, zelenjavo in drugimi ‘funkcionalnimi/ super’ živili. Podpirala vas bo pri zdravem prehranjevanju, gibanju in vam razkrila skrivnosti mešanja najbolj okusnih in učinkovitih smoothijev. Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na naslovih:

ttpeternelj@gmail.com

tina.zdjelar@gmail.com

rakuscek.jernej@gmail.com